Endnu en bank i politiets søgelys for fusk

Kursmanipulation i danske banker er tilsyneladende foregået i større omfang end hidtil kendt, og flere sager kan være på vej.

Senest har bagmandspolitiet sigtet Vestjysk Bank og Sparekassen Himmerland i en sag om kursmanipulation med hinandens aktier, og sagen føjer sig til en række kendte sager vedrørende EBH Bank, Morsø Sparekasse, Sparekassen Kronjylland, Dexia og Aarhus Lokalbank.

Men samtidig arbejder bagmandspolitiet i hemmelighed med yderligere en tilsvarende sag mod en jysk bank, skriver Jyllands-Posten.

Det bekræfter vicestatsadvokat Hans Fogtdal fra bagmandspolitiet, som kun vil sige, at sagen baserer sig på en anmeldelse fra Finanstilsynet, og at der endnu ikke er rejst sigtelser.

- Jeg synes, at det er påfaldende, hvor mange særligt jyske banker vi har modtaget anmeldelser fra Finanstilsynet om, siger Hans Fogtdal til Jyllands-Posten.

Han kan ikke sige noget om, hvornår bagmandspolitiet forventer at tage stilling til, om der skal rejses sigtelser i sagen.

Professor Caspar Rose fra CBS siger, at sagerne er efterdønninger af finanskrisen.

- Bankernes aktier har været under pres, og så er der nogle, der kan blive fristet til at holde kursen kunstigt i vejret, men det er altså ulovligt, siger Caspar Rose til Jyllands-Posten.

Kursmanipulation straffes med fængsel i op til fire år i de groveste sager.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip