Engell: Regering har god dagsform før debat

Skønt oppositionen har massivt flertal i meningsmålingerne, skranter det indre sammenhold. Samtidig står regeringen styrket efter dagpengeaftalen med Enhedslisten, som truede regeringens liv.

Sådan vurderer politisk kommentator Hans Engell styrkeforholdet før Folketingets afslutningsdebat onsdag.

- Oppositionen har fået nogle ordentlige ridser i lakken. De tre ledere Thulesen Dahl (DF), Anders Samuelsen (LA) og Barfoed (K) gik løs på Lars Løkke og Venstres zig-zag-kurs.

- Overfor står regeringen, som står meget svagt i meningsmålingerne. Men den har fået betydelig selvtillid i de seneste uger. Ikke mindst efter aftalen med Enhedslisten om dagpengene. Regeringstoppen virker overskudsagtig, siger Hans Engell.

Fremover hedder recepten "Ro, renlighed og regelmæssighed" efter et års reformamok med førtidspension, SU, kontanthjælp, dagpenge, vækstplan, lærer- og lægeindgreb, lyder hans vurdering.

- Regeringen vil ikke holde det tempo, man har haft det første halvandet år. Nu handler det om at få reformerne til at virke. Og det handler især om at overbevise regeringspartiernes vælgere, som er ramt af reformerne, siger Hans Engell.

Til efteråret kommer regeringen med en stor pakke om bandekriminalitet. I november skal regeringen lave en finanslovaftale med Enhedslisten, som vil slække finanspolitikken. Samtidig kæmper S-borgmestre i kommunalvalget, påpeger han.

- Partierne og partilederne vil bruge rigtig meget tid på kommunalvalget i de 98 kommuner. Det har karakter af et dansk midtvejsvalg. Intet tyder på, at Socialdemokraterne taber borgmesterposterne i de store byer.

- København, Aarhus, Aalborg og Odense. Venstre får et godt valg, men mange steder afgøres borgmesterposten af én stemme, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip