Esbjerg-borgmester: Ingen undskyldning

Det er dybt beklageligt, at Ankestyrelsen kan sætte kritiske fingre på sagsbehandlingen i 77 af de 100 mest komplekse sager med udsatte børn i Esbjerg Kommune, slår borgmester Johnny Søtrup (V) fast.

- Det er en berettiget sønderlemmende kritik, som vi selvfølgelig tager til efterretning. Der er ikke andet, vi kan gøre. Det har ikke været godt nok, det der er sket i Esbjerg Kommune, siger Johnny Søtrup.

- Det er en katastrofemelding at få, og der er ikke nogen undskyldning for det. Skal der være en lille flig af forklaring på det, så er antallet af underretninger steget med 270 procent de seneste to år, og medarbejderne er blevet blæst omkuld, siger han.

Han fortæller, at kommunen har lavet en handlingsplan, som betyder flere penge og folk til området, ændrede arbejdsgange, opkvalificering af arbejdskraften og et tættere samarbejde med Socialministeriets Task Force.

- Det ultimative mål er, at der ikke må være børn, som ikke får den hjælp, de har brug for, og der ikke er børn, som bliver forsinket i processen og ikke får for sen hjælp, siger Johnny Søtrup.

- Vi kan ikke leve med, at der er så mangelfuld en sagsbehandling, som der her er tale om, siger han.

Han forklarer, at kommunen nu er parat til at gennemgå alle de sager, der i øjeblikket er i kommunen. Det skal ske i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere.

- Vi kan ikke leve med, at der kan peges fingre af vores sagsbehandling, siger han.

Kritikken fra Ankestyrelsen er kommet efter den såkaldte Esbjerg-sag, hvor en mand gennem flere år misbrugte børn.

Kommunen var bekendt med sagen, men der gik flere år, før man greb ind.

/ritzau/

 

Dagens Gossip