Esbjerg efter nederlag: Elfsborg er nøglen

Esbjerg er fortsat på andenpladsen i sin Europa League-gruppe trods 1-2-nederlaget torsdag aften til Red Bull Salzburg.

Nu venter to kampe mod sidste sæson svenske mesterhold, Elfsborg, og de bliver formentlig altafgørende for Esbjergs muligheder for at gå videre.

- Det bliver nøglekampe for os. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om noget sjovt i denne turnering, så er det de to næste kampe, som vi skal have noget i, siger anfører Hans Henrik Andreasen.

Netop Elfsborg tabte hele 0-4 til Red Bull Salzburg, som også voldte esbjergenserne alverdens besvær i torsdagens opgør.

- De var dygtige. Vi har set noget video, men det er altid svært at danne sig et indtryk, når man ikke har set dem live. De spillede hurtigt og bragte sig i overtal på midtbanen, ligesom de var gode til at holde fast i bolden.

- Da de kom foran 2-0, blev det lettere for dem, og det var op ad bakke for os. Jeg havde håbet, at vi havde reduceret til 1-2 lidt tidligere, så vi kunne have bragt spænding ind i kampen, men jeg er glad for at vi trods alt fik scoret, siger Hans Henrik Andreasen.

Under træner Niels Frederiksen har Esbjerg trænet meget i at være bedre til at spille bolden rundt, men mod Salzburg var det først, da holdet gik over til lange og høje bolde, at man begyndte at få fat.

- Det var relativt primitivt i anden halvleg, og på midten kom vi næsten til at løbe og få hold i nakken. Vi fik lidt bedre fat på den måde, men vi ville gerne være bedre til at spille med bolden også, siger Hans Henrik Andreasen.

Første kamp mod Elfsborg er torsdag 24. oktober på udebane.

/ritzau/

 

Dagens Gossip