EU på vej med et forbud mod at smide fisk tilbage i havet

Fiskeri og kuttere i Bagenkop. Foto: Netnyhederne.dk.

Hvert år smider industrikutterne enorme mængder fisk tilbage i havene, men det vil EU nu have stoppet.

Fiskeriministrene i EU blev i dag enige om, at man på sigt skal forbyde udsmid af fisk, men der er ikke sat dato på endnu.

Flere miljøorganisationer har tidligere vurderet, at der årligt smides overe en millard kilo fisk retur i havet, og derfor har man længe kæmpet for et forbud.

For ved at lande alle fangede fisk på land har man et reelt billede af hvor mange fisk der er fanget, og dermed hvornår kvoterne er opbrugt.

Greenpeace blokerede indgangen til ministermødet i Luxembourg, for organisationen er ikke tilfreds med politikerne.

- Trawlerne i EU er simpelthen for store, for effektive og der er alt for mange af dem. Hvis det kompromisforslag Mette Gjerskov fremlægger lige nu får opbakning, så forhindrer man, at en ny fiskeriaftale løser dette helt fundamentale problem, og så kan man godt glemme enhver snak om bæredygtighed, sagde Hanne Lyng Winter, der er havbiolog i Greenpeace, forud for mødet.

- Mette Gjerskov har lovet at gøre bæredygtighed til en hjørnesten i en ny fiskeripolitik, men får hun opbakning til sit forslag i dag, så fastholdes overkapacitet og et ubæredygtigt fiskeri i mindst endnu et årti, siger Hanne Lyng Winter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip