EU: Vi er på vej ud af den økonomiske modvind

EU-landenes økonomi er langsomt ved at komme ud af modvinden, lyder EU-Kommissionens konklusion på den økonomiske vinterprognose, der bliver offentliggjort fredag i Bruxelles.

Mens der var skuffende nyt i anden halvdel af 2012, spår kommissionen, at bunden er ved at være nået, og at der langsomt kommer gang i væksten - i første omgang takket være en vækst i udlandets efterspørgsel på europæiske varer.

Mod slutningen af 2013 ventes der også at komme mere gang i de hjemlige investeringer og det private forbrug, som i 2014 spås at tage over som den primære faktor, der driver væksten fremad.

EU's økonomikommissær, Olli Rehn, siger ved præsentationen i Bruxelles, at forsøget på at finde balancen på kort sigt stadig vil lægge en dæmper på væksten.

- Den aktuelle situation kan opsummeres som følger: Vi har skuffende hårde data fra slutningen af sidste år, nogle mere opmuntrende bløde data fra den seneste tid og udsigt til øget tillid fra investorerne i fremtiden.

- Den seneste tids beslutsomme politiske handlinger baner vejen for den økonomiske genkomst.

- Vi må holde reformkursen og undgå at miste fremdriften, for det kan underminere den bedring i tilliden, der er undervejs, og dermed forsinke det nødvendige opsving for vækst og jobskabelse, siger Olli Rehn.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip