Fagbevægelsen med på Løkkes plan

Der skal ryddes ud i de skatter og afgifter, som stiller danske virksomheder dårligere ende deres udenlandske konkurrenter.

Det er den velkendte sang fra erhvervslivet, men nu stemmer også fagbevægelsen i og kræver danske virksomheders konkurrenceevne styrket, skriver ugebrevet A4. For det rammer lønmodtagerne i form af manglende job, lyder det.

- Der er jo en lang række afgifter, energiafgifter især, og jeg tror, man skal bruge en tættekam til at finde dem, der generer den eksporterende del af industrien og så lempe på dem, siger formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, til A4.

Opfordringen kommer fra LO og en række fagforbund for privatansatte til regeringen, der har varslet en jobskabelsespakke i begyndelsen af marts.

Claus Jensen bakkes op af formanden for Næringsforbundet NNF, Ole Wehlast, der foreslår stop for afgifter hele vejen rundt i industrien, indtil man har fundet ud af, om afgifterne ligger de rigtige steder.

- På fødevareområdet har vi afgifter, som er åbenlyst åndssvage og decideret konkurrenceforvridende. Det gælder øl, sodavand, chokolade og sukker, siger Ole Wehlast til ugebrevet.

Han mener, at det vil give 1000 nye arbejdspladser og stoppe grænsehandlen, hvis man fjerner afgiften på øl og sodavand.

Claus Jensen fra Dansk Metal nævner blandt andet, at strøm er langt dyrere i Danmark end i for eksempel Tyskland og Sverige.

- Og hvis det betyder - som det har gjort - at produktionsvirksomheder flytter til lande, hvor strømmen er billigere, har jeg svært ved at se, hvordan vi hjælper det globale miljø på den konto, siger han.

Også HK Privat er imod skatter og afgifter, som hæmmer beskæftigelsen.

LO-formand Harald Børsting mener, at det helt store problem for dansk erhvervsliv lige nu er den meget beskedne, indenlandske efterspørgsel. Men han er også åben over for en lempelse af de skatter og afgifter, som belaster erhvervslivet.

- Det er klart, at der er god grund til at kigge på afgifter, der gør, at danske virksomheder er væsentlig ringere stillet på en række områder end dem, de konkurrerer med i Europa, siger Harald Børsting til A4.

Også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kræver i mandagens Politiken stop for skatter, afgifter og byrder på virksomheder inden næste valg.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip