Fagforbund holder tale til Venstre

- Så vidt jeg ved, har der aldrig tidligere været en formand fra en rigtig fagforening på talerstolen på Venstres landsmøde.

- Så jeg synes, at det er ret modigt af jeres formand (Lars Løkke Rasmussen, red.) at invitere mig med her.

Meget overraskende gik formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, på talerstolen på Venstres landsmøde i Odense Congress Center lørdag og erklærede "interessefællesskab" med Danmarks største oppositionsparti i forhold til arbejdspladser.

- Men bare rolig. Jeg har ikke tænkt mig at bruge landsmødet til at overtage produktionsmidlerne.

- Jeg er for at tale om hverdagen, om livet på de danske arbejdspladser og om at sikre, at vi fortsat har noget at leve af i Danmark, siger Dansk Metal-formanden.

Claus Jensen holdt en 15 minutter lang tale foran de 1500 deltagere på Venstres landsmøde, efter at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, havde holdt sin landsmødetale.

- Vi står med nogle enorme udfordringer, når det gælder job, vækst, uddannelse, velfærd og frihed i Danmark. Det er ikke bare udfordringer for mine kolleger på arbejdspladserne.

- Det er udfordringer for alle danskere - lønmodtagere som arbejdsgivere - ja sågar politikere, siger Claus Jensen og fortsætter:

- Jeg ved godt, at vi ikke er enige om alting. Men jeg synes ikke længere, at vi har råd til at stå på hver sin side. Vi må samarbejde på tværs af traditionelle skel. For der findes ikke ideologiske løsninger.

- Der findes kun praktiske løsninger, der kan få arbejdspladserne tilbage til Danmark

- Rammevilkårene i Danmark skal være så gode, at vi igen bliver trækplaster for danske arbejdspladser

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip