Fakta: Her er USA's beviser i Syrien

USA's regering har "den største tillid" til en amerikansk efterretningsrapport, der placerer skyld for kemisk angreb hos Syriens præsident Assad, siger udenrigsminister John Kerry i en tale i Det Hvide Hus.

* Den amerikanske efterretningsrapport fastslår, at det var det syriske regime, der stod bag et giftgasangreb i hovedstaden Damaskus i sidste uge. Det er "højst usandsynligt", at det er oppositionen, der står bag.

* USA har opsnappet kommunikation mellem højtstående syriske militærfolk, der viser, at de var bekymret over, at FN's våbeninspektører samlede beviser fra angrebet, hvor der var anvendt kemiske våben.

* Rapporten konkluderer, at kemiske eksperter fra det syriske regime tre dage før angrebet lavede indledende forberedelser. De fik klare instruktioner på at tage gasmasker på og tage andre forholdsregler.

* 1429 mennesker blev ifølge USA dræbt ved det giftgasangrebet. 426 var børn.

* Syriens præsident Bashar al-Assad har et af de største lagre af kemiske våben i Mellemøsten. Han har i mindre omfang flere gange i år - senest i forstæder til Damaskus sidste onsdag.

Læs hele rapporten her: http://blogs.wsj.com/washwire/2013/08/30/text-of-u-s-assessment-on-syria...

/ritzau/

 

Dagens Gossip