Fandt rottegift i beskidt fiskevirksomhed

Har du været ved Vesterhavet og købt fisk i efterårsferien, kan det være en god idé at læse videre.

Fødevarestyrelsens Rejsehold lukkede i fredags en ulovlig fiskevirksomhed i Fjand ved Ulfborg.

Og det var ikke et kønt syn, der mødte kontrollen, da de dukkede op, fortæller Kirsten B. Laursen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

- Vi kom op til nogle lokaler, hvor der var mulighed for at flå, rense og ryge nogle fisk. Men det var bestemt ikke nogle lokaler, der ville kunne godkendes af fødevaremyndighederne.

- Der var meget rodet, der var snavset og fliserne var ved at falde ned fra væggene, siger hun.

Man fandt også en sæk med rottegift på stedet, hvilket tyder på, at fiskevirksomheden har haft problemer med skadedyr.

Rejseholdet fandt 200 kilo fladfisk, fiskefileter og andre udskæringer af fisk i et kølerum og i en større kummefryser i lokalerne.

Fiskene blev overhældt med grøn farve, og ejeren skal nu destruere fødevarerne. Han får også en bøde for det ulovlige fiskesalg.

Desuden har politiet i samarbejde med Beredskabsstyrelsen beslaglagt virksomhedens produktionsudstyr.

Har du købt fisk fra Sønder Fjandvej 1 i Ulfborg eller Jagtvejen 2 i Thorsminde, skal du smide dem væk, da de er behandlet under særdeles uhygiejniske forhold.

Og det kan ikke udelukkes, at fisken er forurenet med sundhedsskadelige bakterier.

For Fødevarestyrelsens Rejsehold er det ikke usædvanligt at finde en ulovlig fiskevirksomhed. Det sker indimellem, fortæller Kirsten B. Laursen.

- Forbrugerne skal tænke sig om, når de køber fra steder, hvor der ikke hænger en smiley-rapport. For så er stedet højest sandsynlig ikke under fødevaremyndighedernes kontrol, og så kan man ikke vide sig sikker på, hvad man får, siger hun.

 

Dagens Gossip