Far til kræftramt datter skriver bøn til forældre, som ikke vaccinerer deres børn

Tim Jacks er børnelæge i Phoenix i USA. Han har to børn - Eli på ti måneder og Maggie på tre år. Maggie lider af leukæmi - en kræftform, som rammer blodet.

USA lider lige nu af et udbrud af mæslinger, som startede i Disneyland. En aggressiv og ekstremt smitsom virus, som smitter igennem kontakt og luft. Selve virussen er ubehagelig at have, men det er de efterfølgende komplikationer, som er farlige.

6-20% patienter vil få øre infektioner, diarré og lungebetændelse. 1 ud af 1000 vil få hjerneskade og en ud af 1000 vil dø.

Læs også: Kære forældre: De lyver for jer!

Mæslinger betragtes som uddød i den vestlige verden, da den kun bringes ind i landet fra personer, som har været på rejse i udlandet. Som i Danmark, så tilbydes alle børn MFR-vaccinen mod virusset, som gør størstedelen immune. Men hvis man ikke er gammel nok til at modtage vaccinen eller lider af andre sygdomme, så kan man altså ikke få den. Lige nu skal man være 15 måneder for at få vaccinen. Dette er fordi, at man vil være sikker på, at de medførte antistoffer ikke modvirker den.

Det er desværre tilfældet med Tim Jacks datter, Maggie. Hun og Eli blev eksponeret til udbruddet af mæslinger, som efter al sandsynlighed stormer frem, fordi nogle forældre vælger ikke at vaccinere deres børn. Hovedparten af voksne er immune - ligesom Tim Jacks og hans kone.

Maggie Jacks. Foto: Tim Jacks/Mother Jones.com

Dette fik Tim Jacks til at skrive et offentligt brev til de forældre, som ikke vaccinerer deres børn. Han vil ikke fortsætte diskussionen om at man ikke skal vaccinere sine børn, men han retter en kritik mod de forældre, som vælger ikke at gøre det. Brevet kan læses i sin fulde form (på engelsk) på motherjones.com

Læs også: Læger advarer om farlige Matas-vacciner

Herunder er hans brev i forkortet form.

Jeg går ud fra, at du elsker dit barn, ligesom jeg elsker mit. Indse venligst, at dit barn ikke lever i en boble. Når dit barn bliver sygt, så bliver andre børn eksponeret. Hvorfor vil du - vidende om at dit barn er sygt - tage det med i Disneyland. Det var et dårligt træk.

Og nu tænker du - hvorfor påvirker det mig og min familie, når vi går ind for vaccinationer?

Der findes fire grupper af mennesker omkring mæslinger. I min familie er alle repræsenteret.

For det første, MFR-vaccinen gør næsten alle immune. Det kan man måle i blodet. Min kone er en af dem.

For det andet, omkring tre procent af vaccinerede børn er ikke immune resten af livet. Hvis de bliver eksponeret, så vil de højst sandsynligt få virusset. Jeg er én af dem, og har heldigvis ikke været eksponeret, og har senere fundet ud af, at jeg stadig er immun.

For det tredje, vi har de ikke-vaccinerede børn - indtil videre. Den yngste, Eli på ti måneder, er lige nu for ung til at modtage MFR-vaccinen. Når børn er for unge eller nægtes vaccinen har de 90% risiko for at få mæslinger hvis eksponeret.

For det fjerde, så er der børn som min datter, Maggie på tre år, som ikke kan vaccineres. Maggie har kræft. Børn i Maggies gruppe er i sandhed udsatte og kan ikke tåle en vaccine.  De kan kun beskyttes ved at vaccinere alle omkring dem.
Udbruddet af mæslinger har virkeligt kompliceret Maggies situation.

I onsdags kom vi hjem fra hospitalet. Maggie havde lige fået en runde kemoterapi og havde det, under omstændighederne, godt. Men så i søndags fik vi opkaldet. Man kunne i blodprøve se, at Maggie og Eli havde fået mæslinger fra en anden patient.

Vores eneste mulighed var at give dem humant normalt immunglobulin som kan bremse virusset. Herfra kan vi kun bede til, at det er nok. De kan fra nu af og de næste 21 dage udvikle tegn på mæslinger. De skal være i isolation for at være så beskyttet som muligt.

Så tak til den forældre, som ikke ville vaccinere sit barn, og dermed ødelagde vores “ferie” fra kemoterapi. Tak fordi du har eksponeret - indtil videre - 195 børn med en sygdom, som skulle være uddød. Dine dårlige valg påvirker ikke kun dine egne børn, men også andres børn, som i forvejen har noget at slås med.

Danmark havde sidst et udbrud af mæslinger i marts 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip