Farligt at gå på arbejde: Elendige arbejdsforhold i Aldi

Discountkæden Aldi sparer åbenbart ikke kun  på prisen, men også på medarbejdernes sikkerhed.

Aldi.

Sådan lyder anklagerne nu fra blandt andet HK og Arbejdstilsynet, og meget tyder på at det ikke er medarbejdernes sikkerhed man sætter øverst i supermarkedskæden.

Aldi har indenfor de seneste to år fået hele 21 påbud fra Arbejdstilsynet for overtrædelse af Arbejdsmiljøloven, skriver avisen.dk.

Arbejdstilsynet har også flere gange gjort Aldi opmærksom på, at de skal gøre mere for at forebygge risikoen for vold og trusler mod ansatte i forbindelse med røverier.

Annonce:Sådan får du en smuk hud - Få en gratis prøve

- Der er en række problemer med arbejdsmiljøet i Aldi. Det er tydeligt ud fra de påbud, vi har givet, siger Anne Therese Schultz-Petersen, der er tilsynschef i Arbejdstilsynet.

Ud af de 21 påbud og strakspåbud handler de ni om manglende vurderinger af arbejdspladsen, men derudover har Aldi også fået påbud om at forhindre kuldegener og uforsvarlige løft. Fem af de 21 påbud er strakspåbud.

- Det, der sker i Aldi, er helt ude af proportioner. Det ligner ikke noget, vi kender fra andre supermarkeder. Det er ikke alene dårlige arbejdsforhold, det er direkte farligt for medarbejderne, siger Bjarne Petersen, der er faglig sekretær i HK Handel.

Aldi har afvist at kommentere sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip