FCK dropper Adi indtil papirer er i orden

FC København har efter et møde med politiet besluttet, at klubben ikke vil bruge Fanendo Adi, før alle papirer er i orden.

Det gælder både i kamp eller til træning, meddeler klubben på sin hjemmeside.

- Vi er blevet informeret om, at de konsekvenser, som myndighederne har i spil i forhold til Adis sag, ikke ligner dem, som vi og andre danske klubber før har været præsenteret for og oplevet i lignende tilfælde, siger administrerende direktør Anders Hørsholt.

Når FC København vælger at holde Adi ude, er det primært for spillerens egen skyld.

- Når det handler om en ung mands ret til overhovedet at kunne udføre sit erhverv på sigt, så føler vi, at vi er nødt til at sætte hensynet til ham højere end de sportslige og principielle hensyn, der ellers er vigtige for os, siger direktøren.

FC København brugte spilleren i søndagens superligakamp mod FC Vestsjælland, hvorefter der har kørt en heftig debat om klubbens regelbrud.

Spilletilladelsen er i orden, men nigerianske Adi har ikke fået opholds- og arbejdstilladelse endnu.

Københavns Politis Station Amager bekræftede tirsdag over for Ritzau, at sagen bliver efterforsket.

Straffen for at arbejde ulovligt vil typisk være en bøde. Ifølge Ritzaus oplysninger ligger bødeniveauet i forhold til arbejdsgiver i udgangspunktet på 10.000 kroner for hver måned, der er anvendt ulovlig arbejdskraft.

Arbejdstageren slipper noget billigere. Udgangspunktet for en bøde vil være 1000 kroner for hver måned, der er arbejdet ulovligt.

Den bøde havde FC København angiveligt kalkuleret med, da klubben første gang lod Adi løbe på træningsbanen, men nu har klubben tilsyneladende fået besked fra politiet om, at konsekvenserne kan blive mere omfattende i denne sag.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har slået fast, at sagen ikke får sportslige konsekvenser for FC København, idet Adi var spilleberettiget, da han spillede mod FC Vestsjælland i Parken i søndags.

Kampen var Adis første optræden for de forsvarende mestre, og han scorede sågar københavnernes eneste mål i 1-1-kampen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip