FCK kæmper videre efter selvmål i Adi-sag

Den meget omtalte sag om angriberen Fanendo Adi, der har spillet kamp og trænet i FC København-trøjen, selvom han mangler sin opholds- og arbejdstilladelse, får mesterholdet til at kræve ændringer.

FCK vil være bannerfører i kampen for at få lempet reglerne på området, siger klubbens sportsdirektør, Carsten V. Jensen.

- Sagen har fået så megen omtale, at den er løftet op på et politisk niveau, og så må vi se, om vi klubber i samarbejde med Divisionsforeningen kan påvirke den vej rundt, så der er politikere, som kan tage emnet op og sørge for en ændring af lovgivningen.

- Blandt klubberne fornemmer jeg, at nogle sidder i det ene hjørne og andre i det andet. Men vi vil kæmpe for det, som vi mener, er en fælles sag, siger Carsten V. Jensen.

Klubber som AaB, OB og Esbjerg har udtalt, at man ikke ville have gjort som FCK.

- I den forbindelse noterer jeg mig, at der er nogle, som er enige i, at vi har en problemstilling, vi skal gøre noget ved, mens der er nogle, som har travlt med at vaske en masse hænder.

- Jeg er ikke skuffet og bærer ikke nag. Jeg kan bare sige, at vi vil gerne kæmpe denne sag for alle klubber. Så må vi se, hvor mange der vil være med til det, siger Carsten V. Jensen.

En ændring i lovgivningen lyder dog ikke til at være lige rundt om hjørnet, hvis man skal tro Flemming Møller Mortensen, idrætsordfører for Socialdemokraterne.

- Jeg kan ikke se, hvorfor man skulle lave en særordning til fodboldspillere. Alle, der skal ind under sådan en ordning, må være i én og samme pulje, siger han.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har fastslået, at sagen ikke får sportslige konsekvenser for FCK, idet Adi var spilleberettiget til søndagens 1-1-opgør mod FC Vestsjælland.

/ritzau/

Dagens Gossip