FOA: Dagpengeudspil er lap på lap på lap

Forbundsformanden for FOA - fag og arbejde, Dennis Kristensen, er langt fra tilfreds med den dagpengeløsning, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterer på sit ugentlige pressemøde senere tirsdag.

Løsningen vil angiveligt betyde, at de mange tusinde, der står til at falde ud af dagpengesystemet allerede i år, vil blive sikret forsørgelse. Dog på et lavere niveau end dagpenge. Men det er endnu en lappeløsning, mener Dennis Kristensen.

- Det bliver til lap på lap på lap. Jeg kan huske, når jeg i mine unge dage skulle lappe en cykel. Hvis man bliver ved med at sætte lapper oven på slangen, så kommer der et tidspunkt, hvor den eksploderer, siger han og tilføjer:

- Der er for meget lapperi i det her, og man tager ikke fat på det grundlæggende problem i selve dagpengesystemet.

Den nye ordning vil løbe frem til 2017, men vil ikke ændre på de nye regler om dagpenge, som dermed blot indfases over en længere periode end beregnet. Men det er risikabelt at tro, at dagpengeproblemet til den tid vil være løst, mener FOA's formand.

- Det er en stor satsning af den nuværende regering at tro, at der i 2017 vil være de job, der skal til, som er den eneste reelle løsning på det her problem. Både regeringen og oppositionen burde indse, at det har stået på så længe, og vi har taget grundig fejl.

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke også i Folketinget erkender: Det, vi lavede, var en fejl. Det bliver vi nød til at lave om. Akkurat som vi andre erkender, at vi laver fejl eller tager fejl, siger Dennis Kristensen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlægger tirsdag i Statsministeriet regeringens udspil "Ny og bedre indfasning af dagpengereformen". Udspillet fremlægges kl. 10.30 i Statsministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip