Fotomodellen Camilla Vest får Skat til at genåbne sager

Efter ugers heftig kritik af skattemyndighedernes arbejdsmetoder er Skat klar med en modoffensiv. Medarbejdere og chefer i Skat har fået tydelig besked om, at dårlig opførsel i embedet ikke bliver tolereret.

Samtidig får landets øverste skattemyndighed, Skatterådet, nu ifølge Politiken til opgave at vurdere ret og rimelighed i de store, principielle skattesager - og rådgive Skat i fortolkningen af uklare lovregler.

Alt sammen med ét formål: at give borgere og virksomheder den størst mulige retssikkerhed i skattesystemet, fastslår Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

- Det er altafgørende for tilliden til vores arbejde, at skatteborgerne oplever, at de får en anstændig og professionel behandling. Uanset hvor uenige vi er i den kritik, der rettes mod Skat, så må vi bare forholde os til den og gøre vores arbejde endnu bedre.

- Et skridt på vejen er at lade Skatterådet vurdere de skæve og principielle problemstillinger, så vi på den måde får en ekstra uvildig vurdering af vores arbejde, siger han til Politiken.

Det er Skatterådets formand, Hanne Søgaard Hansen, der står bag forslaget om at bruge Skatterådet som en ekstra garant for retssikkerheden på skatteområdet.

Står det til hende, skal Skatterådet have mulighed for selv at tage principielle sager op til vurdering.

Samtidig skal Skat have en pligt til at forelægge sager, der i særlig grad indeholder principielle problemstillinger, sådan som det har været tilfældet med en række af de spektakulære sager, der har præget medierne de seneste uger, skriver Politiken.

Blandt andre skattesagen mod fotomodellen Camilla Vest og mod den kontroversielle erhvervsmand Jesper "Kasi" Nielsen, der angiveligt blev truet med et endnu højere skattekrav, hvis han ikke betalte, hvad han blev bedt om.

Skat bliver også kritiseret for at straffe skatterevisorerne med betragtelige dummebøder for banale fodfejl i rådgivning af skatteborgerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip