Frihedsgudinden lyser igen efter Sandy

Næsten to uger efter, at uvejret Sandy hærgede i New York, er det stadig ikke muligt at besøge millionbyens varetegn - Frihedsgudinden.

Men nu er strømmen vendt tilbage i den berømte statue, og hun lyser igen ud over havnen i New York efter solnedgang, som hun har gjort siden 1886. Det skriver NBC.

Sandy sendte kraftige vinde og flodbølger ind over Liberty Island, hvor det amerikanske ikon er placeret, og elektriciteten forsvandt i Frihedsgudinden - ligesom i tusindvis af boliger og skyskrabere i storbyen på USA's østkyst.

Men ved hjælp af et midlertidigt generator-drevet system er der nu lys i toppen af den 46 meter høje dame, som hvert år tiltrækker mere end fire millioner turister med knipsende kameraer.

Det er firmaet Musco Lighting, som har doneret det midlertidige strømsystem til National Park Foundation, som er den officielle velgørenhedsorganisation for USA's nationalparker.

- Mens vi gør alt, hvad vi kan, for at genåbne statuen og enhver anden nationalpark efter orkanens hærgen, er vi taknemmelige for, at Musco og National Park Foundation har tændt for lyset i Frihedsgudinden.

- Det er endnu et skridt fremad for dette område i forsøget på at komme sig, siger Jonathan B. Jarvis, direktør i National Park Service, ifølge NBC.

Liberty Island og Frihedsgudinden blev lukket 29. oktober, da Sandy nærmede sig millionbyen. Og øen har ikke været åben, siden superstormen forårsagede omfattende vind- og vandskader.

Der er stort set ikke strøm på den lille ø, og det er endnu uvist, hvornår Frihedsgudinden igen åbner for besøgende.

Selve statuen slap fra uvejret uden omfattende skader, men statuens 47 meter høje sokkel er medtaget efter stormen.

Store dele af New York City blev hårdt ramt af Sandy. Megastormen pressede rekordstore vandmasser ind over Manhattan, hvor biler flød rundt mellem skyskraberne og flere mistede livet.

En eksplosion i en generator i byen tog strømmen fra hen ved en halv million mennesker.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip