Guldfirer smadrer alt: VM-kurs mod triumf

- Letvægtsfireren går efter guldet. Sådan er det.

Sådan sagde sportschef i Dansk Forening for Rosport, Lars Christiansen, inden VM i roning gik i gang, og mandagens indledende heat i Sydkorea gav ny næring til den danske optimisme.

Den danske letvægtsfirer - Guldfireren - var hurtigst af alle i indledende i tiden 5.54,66 minutter. Dermed er den danske båd semifinaleklar i overlegen stil.

Og optimismen er stor i den sejrsvante danske båd.

- Vi går efter guldet, og vi tror på, vi er det bedste hold. Vi skal nok være med i kampen om medaljer og også helt i front, siger Jacob Barsøe efter indledende heat til roning.dk.

Danskerne vandt deres indledende heat foran Storbritannien. De øvrige to indledende heat blev vundet af henholdsvis Italien og New Zealand.

Især New Zealands båd bliver der holdt rigtig godt øje med i den danske lejr.

- Jeg tror, vi er bedre teknisk og stærkere fysisk end newzealænderne, når det kommer til stykket, men de har vist i år, at de også har et rigtig godt hold, siger Jacob Barsøe.

Morten Jørgensen er også optimist, men han ser stadig mulighed for forbedringer i den danske båd inden semifinalen - og derefter den ventede finale.

- Vi skal ramme dagen og ro op til vores bedste for at vinde. Det er de bittesmå detaljer vi mangler, men når de fungerer, går båden også stærkt, siger Morten Jørgensen.

Guldfirerens semifinale er på fredag.

Også kvindernes dobbeltsculler er klar til semifinale fredag efter en flot indsats i indledende heat af Lisbet Falch Jakobsen og Mette Dyrlund, der krydsede stregen som toer efter Litauen, der er blandt VM-favoritterne i den bådklasse.

Den danske dobbeltfirer hos mændene går også efter en medalje ved VM, men i indledende heat var Italien for stærke, og danskerne må ud i opsamling onsdag, akkurat som duoen Frank Steffensen og Sophus Johannesen i M2x.

/ritzau/

 

Dagens Gossip