Han løfter forsigtig en påkørt hjort op fra vejen, men så går alvoren op for ham

Det blev en kamp mod uret, da manden Simon Cowell blev kaldt ud til en tilskadekommet hjort, der måtte reddes fra at dø. Dyret var blevet ramt af en flugtbilist, men fundet af to bilister, der blev ved dyret for at skærme det fra trafikken. 

Dyret var blevet kørt ned, og led som følge heraf af chok og såkaldt myopati, hvor musklerne kramper som følge af skræk. Det kan lede til døden for et dyr som det, Simon og hans hold fandt.

Simon Cowell er stifter af organisationen ’Wildlife Aid Foundation”, der har til formål at redde og hjælpe dyr i nød. Derfor er han ikke uvant med gerningen, men det blev alligevel intenst i den omtalte sag:

- Det er altid de mest intense, men også belønnende redningsaktioner, når det omhandler hjorte. Vi blev kaldt ud for at se til et hun-rådyr (en rå red.), som var blevet ramt af en bil. Hun havde nogle få dybe flænger i hovedet, så Simon besluttede at tage hende med på hospitalet, skriver organisationen om videoen nedenfor.

Læs også: Hjortekiddet nægtede at forlade sin redningsmand - så gør han noget helt særligt for det lille dyr

Problemet med mange hjorte er, at de kan dø af skræk og stress. Især Rådyr.

- Hvis hun lægger hovedet tilbage, er det et tegn på, at hun er ved at give op. Jeg håbede på, at det ville hjælpe at dreje hovedet frem, forklarer Simon, som gjorde alt, hvad han kunne, for at berolige dyret og få muskelkramperne og skrækken til at forsvinde.

I nedenstående tilfælde betød Simons hurtige og kyndige handling samt dyrlægens få sting og lidt smertestillende, at rådyret kunne sættes ud i naturen.

Se den indædte kamp, de begge måtte igennem, i videoen:

Læs også: Helt utroligt: Såret delfin beder dykker om hjælp

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip