Helt nye tal: Væsentlig færre huse ryger nu på tvangsauktion

Stadig færre husejere ender på en tvangsauktion, viser nye tal fra april 2012.

Årsagen er de lave renter og den lave ledighed der gør, at boligejernes betalingsevne stadig er høj, og det kan aflæses i antallet af tvangsauktioner, som nu falder kraftigt.

Det er nye sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik, der viser et kraftigt fald i antallet af tvangsauktioner i april måned.

Antallet af tvangsauktioner var i april 401, hvor der i marts måned var 490. I årets første fire måneder har der i gennemsnit været 442 tvangsauktioner om måneden mod 417 tvangsauktioner om måneden i 2011.

Og antallet af tvangsauktioner i april måned var det laveste siden juli 2011.

Faldet har været størst for enfamilieshuse og ejerlejligheder. Der var således et fald på 26,9 pct. i antallet af auktioner for enfamilieshuse og et fald på 23,1 pct. for ejerlejlighederne, mens antallet af sommerhuse på tvangsauktion faldt med 38,5 pct.

Også på erhvervsejendomme var der tale om (mindre) fald.

De faldende priser og den store inaktivitet på boligmarkedet vil ellers normalt være en katalysator for stigninger i antallet af tvangsauktioner, da det i tilfælde hvor boligen absolut skal sælges kan være svært, at få den solgt på normal vis og til alle kreditorers tilfredsstillelse.

Men på grund af den lave ledighed og den ultra lave realkreditrente, er der færre, der er nødsaget til at afhænde boligen af økonomiske årsager end under tidligere kriser.

I starten af 1990´erne var der således op imod 1500 tvangsauktioner om måneden.

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her

 

Dagens Gossip