Her er den danske rum-middag, Andreas Mogensen bød kollegerne på i aftes

Astronautmad forbindes ofte med pulver, der blødes op i vand. Men i aftes havde den danske astronaut Andreas Mogensen noget helt andet på menuen.

Han ville nemlig gerne servere dansk mad for sine otte astronaut-kolleger. Det havde han sørget for kunne lade sig gøre hjemmefra med hjælp fra kokken Thorsten Schmidt.

Den indeholdt en hovedret, en dessert og en chokolade-overraskelse, som Michelin-kokken havde forberedt.

Hovedretten var oksesteg med kål, og desserten var vaniljebudding med rabarber.

Overraskelsen var en lille “metorit” af chokolade. Inde i lå en lille lap papir, som astronauternes koner og familie havde skrevet hilsner på.

- Vi nåede at få brevene i, men kun lige før deadline, siger Michelin-kokken.

Thorsten Schmidt havde seks uger til at udvikle og forberede maden, der skulle pakkes i april og godkendes af både de russiske, europæiske og amerikanske rummyndigheder.

Det var en stor udfordring for kokken at lave retterne med de strenge krav til sikkerhed - og benspændet med, at maden skulle spises i vægtløs tilstand.

- Vi lavede nogle chokolader, som vi endte med at kalde rumsten, fordi de ligner meteoritter. Vi lavede en personlig rum sten til hver af astronauterne med en overraskelse inden i, siger Thorsten Schmidt.

Og astronauterne ser da også ud til at være svært glade for godbidden.

I dag er i øvrigt den sidste hele dag, den danske astronaut har på rumstationen. I morgen kommer han hjem til jorden.

Dagens Gossip