Homopar overfaldet med brandbomber og sten

En britisk mand og hans mandlige partner fra Haiti blev i weekenden angrebet af adskillige personer, da de ville forloves.

Lokale beboere på Haiti kastede molotovcocktails og sten mod den bygning i hovedstaden Port-au-Prince, hvor den private ceremoni fandt sted sent lørdag.

Flere personer blev såret, to biler brød i brand og vinduer blev smadret i bygningen. Betjente ankom lige i tide til at forhindre, at folk blev dræbt, lyder det fra det lokale politi.

Angrebet lugter langt væk af homofobi, lyder det Kouraj - en lokal gruppe, der kæmper for homoseksuelles rettigheder i Haiti.

- Det her er en kriminel og homofobisk handling, siger Charlot Jeudy fra organisationen.

- Der er intet, der kan forsvare denne form for angreb på mennesker i en privat bolig. Forhåbentlig vil myndighederne retsforfølge gerningsmændene, tilføjer han.

Den britiske mand siger, at han har det fint. Men han ønsker ikke at fortælle mere om overfaldet af frygt for, at hans partners identitet bliver kendt, og at de bliver mere sårbare over for homofobiske overfald.

Medlemmer af den protestantiske kirke i Haiti har gennemført gadedemonstrationer i Port-au-Prince, hvor de har råbt "nej til homoseksuelle ægteskaber".

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip