Hoteller undgår værelse 420 - her er den overraskende grund

Du hører muligvis til dem, der gennnem årene har tjekket ind på en del hoteller.

I så fald - kan du så huske, om du nogensinde har sovet på - eller set - værelse 420? Rigtig mange hoteller har nemlig valgt fuldstændig at springe dette nummer over, da værelserne skulle fordeles, og det er der en helt særlig grund til.

Mange har sikkert læst, hvordan hoteller springer værelse 13 over på grund af overtro, ligesom nummer 237 også har afskrækket mange hotelgæster, da dette værelsesnummer ofte associeres med Stephen Kings hårrejsende gyser-klassiker 'The Shinning' (på dansk 'Ondskabens Hotel').

Grunden til, at 420 ikke er populært blandt hotelejere, er dog noget mere jordnær. Tallet 420 forbindes nemlig med cannabis, da datoen 20. april (på engelsk 'four-twenty') er det tætteste cannabis-rygere kommer på en helligdag. Det skriver The Mirror.

På denne dag afholdes nemlig en tilbagevendende pro-marijuana-festival, som bliver fejret af rygere verden over med det formål at overbevise alverdens regeringer om at afkriminalisere brugen af cannabis.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er man let og elegant sprunget værelse 420 over. Foto: Imgur

Med tiden af 420 derfor blevet alle marijuana-rygeres foretrukne værelsesnummer, og de logerende går da også sjældent af vejen for 'hylde' tallet ved at bryde med hotellers ikke-ryger-politik og tænde sig en joint.

Mange cannabis-entusiaster har tilmed gjort det til en vane at stjæle værelsesnummeret som en souvenir, når de har været på farten.

Artiklen fortsætter under billedet

På dette hotel er nummeret 420 blevet stjålet så ofte, så man nu har malet det på. Foto: Imgur

Det er denne problematik, der har fået hoteller verden over til at tage konsekvensen af ryger-gæsters fascination af tallet 420 og helt undlade nummeret i værelses-fordelingen.

Så skulle du lægge mærke til værelse 420, næste gang du overnatter på hotel, så læg lige mærke til om numrene har været forsøgt pillet af, eller om der lugter lidt sjovt indefra værelset.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

Dagens Gossip