Hund efterladt alene i bil på varm sommerdag - ejeren har hængt en seddel i ruden til forbipasserende

Forårsvejret viste sig i weekenden frem fra sin fineste side med høje temperaturer i det ganske land, men den dejlige varme kan forvandle sig til livstruende situationer, hvis du efterlader et dyr eller barn i en bil.

Du behøver dog ikke smadre ruden, hvis du i sommerheden får øje på en hund, der sidder og lytter til musik på forsædet af en mennesketom bil.

Sådan lyder budskabet fra en bil- og hundeejer med stor succes på de sociale medier, hvor mennesker i tusindvis har delt fotoet af en 'efterladt' hund med sød musik i ørerne.

- Vær sød ikke at smadre bilruden. Air-conditioningen er tændt. Han har vand, og han lytter til sin yndlingsmusik, skrev bilejeren på en seddel til de tobenede opgivelser på en parkeringsplads.

Der derfor ingen grund til at tro, at hunden på fotoet blev kogt fra sin plads på bilsædet, men denne lille humoristiske fortælling er en god grund til at genopfriske, hvad du skal gøre, hvis du ser et levende væsen i en varm bil.

Først gælder det om at finde ud af, om ejeren er i nærhed af bilen. Er du ved et supermarked, kan du bede om at få eftersøgt ejeren over et samtaleanlæg eller alliere dig med en, der kan gøre dette, mens du står for nedenstående punkter, politiet kommer med:

1. Tjek, om en af dørene i bilen er åben.

2. Kontakt politiet på 114 – evt. 112, hvis problemet er akut.

3. Noter bilens registreringsnummer.

Læs også: Ollie var få timer fra at blive aflivet, da lægerne gør en foruroligende opdagelse

4. Noter klokkeslæt  - eventuelt, hvor lang tid, du vurderer, barnet eller dyret har været låst inde, og hvad klokken var, da du så det forladte væsen for første gang.

5. Find ud af, hvordan ventilation og lufttilførsel er – er der fx. et vindue åbent nogle steder?

6. Knus kun ruden i nødstilfælde. Vi taler her om situationer, hvor barnet eller dyret er i helbredsmæssig fare eller i direkte livsfare.

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

Dagens Gossip