Hurra for prins Nikolai: Kongehusets teenager fylder år

Det er i dag 16 år siden, prins Nikolai kom til verden på Rigshospitalet i København. Den 6. november blev han døbt Nikolai William Alexander Frederik i Fredensborg Slotskirke.

Det var en stor begivenhed, da han dengang blev født som det første barnebarn til regentparret og dermed generationens første arving til tronen.

Siden er hans onkel kronprins Frederik blevet far til fire børn, og prins Nikolai er nu nummer syv i arvefølgen til den danske trone.

Foto: Polfoto

Prins Nicolai er ældste søn af Prins Joachim og Grevinde Alexandra. Siden deres skilsmisse i 2005 har det tidligere par haft fælles forældremyndighed over Prins Nikolai og hans bror Prins Felix.

Foto: Polfoto

Grevinde Alexandra er i dag gift med filmfotografen Martin Jørgensen, som også er blevet en faderfigur i dagens fødselars liv.

F.eks. sad den stolte stedfar blandt de andre dimmitenders forældre, da begge prinsens forældre meldte afbud til sønnens dimmission på Herlufsholm Kostskole

Foto: Polfoto

I 2007 blev Prins Joachim gift med prinsesse Marie, og dagens fødselsdagsbarnet har siden fået to halvsøskende - prins Henrik og prinsesse Athena.

Foto: Polfoto

Prins Nikolai begynder i 1.G på Herlufsholm Skole ved Næstved - en uddannelse, han i øvrigt selv har valgt.

Stort tillykke med de 16 år fra Dagens.dk.

Dagens Gossip