Husker du hende? Tennis-ikon i vildt comeback

Martina Hingis blev verdensetter i tennis som 16-årig, blev knaldet for brug af kokain som 27-årig og spillede sin seneste WTA-kamp i 2007.

Onsdag gør den i dag 32-årige Hingis comeback på tennisbanen - dog i doublerækken - i en WTA-turnering i Californien.

- Jeg har tænkt på det i fem år. Jeg har vel ikke turdet gøre det, vil jeg mene, siger Hingis til Washington Post.

Schweizeren, som er født i det daværende Tjekkoslovakiet, vandt sin første grand slam-turnering bare 16 år gammel. I flere år var hun rangeret som nummer et i verden, men hun er usikker på, hvordan det vil gå.

- Jeg ved det ikke. Jeg håber, at det går godt, siger Hingis.

Første gang, Martina Hingis stoppede med at spille tennis, var i 2002, da hun kun var 22 år gammel, men blev plaget af skader.

Hun genoptog karrieren i 2006, vandt tre WTA-titler og klatrede op på en sjetteplads på verdensranglisten.

Siden blev Hingis indblandet i en mærkelig kokainskandale. Hingis fortalte i 2007 på et pressemøde, at hun blev undersøgt for at have taget kokain.

Senere viste det sig, at hun havde små mængder af kokain i kroppen, som ikke tydede på, at hun skulle have taget det bevidst. Men hun spillede ikke flere WTA-kampe - igen på grund af skader.

Nu gør Hingis endnu en gang comeback, men overvejer dog ikke at forsøge sig i single også.

- Double er anderledes, eftersom mange af de bedste kvinder ikke spiller - som Maria Sharapova og Victoria Azarenka.

- Og Serena (Williams, red.) siger nu, at hendes partner er skadet, så det er interessant. Det er helt åbent, mener Hingis.

I doubleturneringen stiller Hingis op med slovakken Daniela Hantuchova ved California Open. I første runde skal de op imod tyske Julia Görges og Darija Jurak fra Kroatien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip