Hver femte studerende stresser og søger læge

De bedste karakterer, det imponerende CV, den fedeste praktikplads.

For næsten halvdelen af de studerende betyder de høje forventninger til deres præstationer, at de føler sig stressramte. Og hver femte er så hårdt ramte, at de søger læge.

I hvert fald ifølge en ny undersøgelse fra den faglige organisation Djøf, som offentliggøres i Djøfbladet tirsdag.

- Lidt under halvdelen af de studerende føler sig stresset i deres hverdag. Og hver femte har faktisk været ved lægen med det, fordi det er et for stort problem for dem og de ikke kan overskue deres hverdag, siger formand for Djøf Studerende, Theis Simonsen.

I undersøgelsen er 1100 studerende blevet spurgt om deres stressniveau, og næsten halvdelen føler sig enten i høj grad eller i nogen grad stresset i hverdagen. Hver femte studerende er endda ramt i så hård en grad, at de konsulterer en læge for hjælp.

Det billede overrasker ikke direktør hos Aarhus Universitets studenterrådgivning, Sten Kruse Blinkenberg, som oplever stress og koncentrationsbesvær på en top-tre over de problemer, som de studerende henvender sig med.

Han mener, at presset både kommer udefra og indefra.

- Vi oplever, at konkurrencen blandt de studerende er skærpet på grund af det arbejdsmarked, der er nu.

- Og så møder vi mange, især kvinder, der er lynende begavede og ambitiøse, men som bærer rundt på et selvværd, som får dem til at tro, at det er deres præstationer, der alene afgør, om de er værd at elske.

Både Sten Kruse Blinkenberg og Theis Simonsen håber, at de studerende er opmærksomme på den hjælp, som studenterrådgivningen tilbyder.

De mener dog også, at man skal se på at tilrettelægge undervisningen på en anden måde for at minimere risikoen for stress.

- Man skal gøre kravene til eksamen og målsætningen med undervisningen meget klar og få det til at hænge sammen, så man som studerende er helt sikker på, hvad man skal levere fra starten af, siger Theis Simonsen.

 

Dagens Gossip