Hvidevarer-gigant får kæmpe bøde for prissnyd

Danskerne kan meget vel i en periode have betalt mere end nødvendigt for deres nye vaskemaskine, komfur eller mikrobølgeovn.

En af de største virksomheder på markedet for hvidevarer, BSH Hvidevarer, får en bøde på 1,5 millioner kroner for at forhindre den frie konkurrence og dermed potentielt skrue priserne i vejret, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- BSH Hvidevarer repræsenterer en af de største hvidevareproducenter. Med sin adfærd har virksomheden hindret en række forhandlere i at konkurrere om slutkunderne med lavere priser, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing.

Selskabet står blandt andet bag mærkerne Bosch og Siemens i Danmark. Ved at aftale hvilken pris visse produkter måtte sælges til, har BSH hindret forhandlerne i at konkurrere på priserne.

BSH Hvidevarer accepterer bøden. Samtidig har to personer fra ledelsen hver accepteret bøder på 20.000 kroner.

- Ved at aftale priserne på sine varer og ved at hindre parallelimport har BSH Hvidevarer overtrådt konkurrencereglerne groft, siger Agnete Gersing.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har BSH Hvidevarer aftalt med en række forhandlere, at de skulle følge en bestemt prisliste.

Desuden har BSH Hvidevarer medvirket til at hindre en tysk grossist i at sælge produkterne billigere til danske detailhandlere.

Lovovertrædelserne fandt sted i 2008 og 2009. Efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde gennemført en række kontrolundersøgelser, politianmeldte styrelsen i 2010 BSH Hvidevarer for brud på konkurrencereglerne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip