Ingen hjælp til hver tredje stofmisbruger

En tredjedel af de mest udsatte stofbrugere, de såkaldt kaotiske blandingsmisbrugere, er ikke i misbrugsbehandling, og kun 27 procent af dem får psykiatrisk behandling. Det viser en ny rapport fra Rambøll på bestilling af Socialstyrelsen, skriver Information.

Rambøll har igennem et år fulgt personer fra den udsatte gruppe, indhentet data og interviewet fagpersonalet omkring gruppen i byerne Aarhus, Odense og København.

Socialminister Karen Hækkerup (S) vil nu i samarbejde med KL ændre bekendtgørelsen, så kommunerne pålægges at opstille mål for indsatsen over for de mest udsatte stofbrugere og lave opfølgende arbejde, efter at stofbrugeren har været i behandling:

- Vi skal stille krav om, at der bliver fulgt op på borgeren, efter stofmisbrugsbehandlingen er afsluttet for netop at forhindre tilbagefald.

- Vi sender dem for ofte ud af behandling og tilbage til deres gamle netværk, og så falder de i igen, siger Karen Hækkerup (S) til Information.

Kommunale målsætninger er et skridt i den rigtige retning, mener formand for Rådet for Socialt Udsatte Jann Sjursen, men der skal sættes handling bag ordene:

- Det er lidt ligesom med fattigdomsgrænsen. Det er glimrende at få klarhed over, hvordan situationen ser ud og opstille mål, men så skal man også handle. Det, vi mangler, er specifik behandling til denne gruppe, og det hjælper retningslinjer ikke på.

Ifølge Sundhedsstyrelsens rapporter på området er der i omegnen af 13.000 injektionsmisbrugere, og styrelsen anslår, at mellem halvdelen og to tredjedele af denne gruppe ikke er kendt af behandlingssystemet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip