Internettet tredoblet om fire år

Gadelygter, der styres over internettet, lyskryds, der via nettet kan skiftes til rød, hvis der sker et biluheld - eller grøn, hvis en ambulance skal forbi - og biler, der kan downloade musik, mens man kører.

I 2017 vil den globale internettrafik stige tre gange i størrelse i takt med, at flere og flere af vores hjælpemidler i hverdagen bliver koblet på nettet.

Sådan lyder forudsigelsen fra it-virksomheden Cisco, der har lavet en omfattende analyse af internettets udvikling.

- I løbet af de næste år kommer vi til at se en overgang til "The Internet of Everything", hvor personer, processer, data og ting vil være forbundne til nettet, siger Henrik Stær, der er teknisk chef hos Cisco Danmark.

- Fra 2013 arbejder vi os hen imod, at vi får en helt ny mængde af enheder, der bliver koblet på internettet. Blandt andet vil vi se, at man bruger internettet til at hente data fra folks hjem om deres energiforbrug, tilføjer han.

I tal forudser Cisco, at den årlige trafik på internettet vil stige til 1,4 zettabytes i 2017. Det svarer til næsten en milliard downloadede film per dag i et helt år.

Det er især den mobile datatrafik, der vil vokse. Hele 13 gange større vil den være i 2017 ifølge analysen. Internettrafik til tablets vil vokse 104 procent, mens trafikken til smartphones forventes at stige med 79 procent.

Til sammenligning vil internettrafik, der stammer fra computere, kun vokse med 14 procent årligt.

En del af forklaringen til det forventede store boom skal findes i, at knap halvdelen af verdensbefolkningen i 2017 vil være brugere af internettet. I dag er det kun hver tredje menneske på Jorden, der er koblet på.

Dertil forudsiger Cisco, at der i 2017 vil være mere end 19 milliarder netforbindelser, hvor der var 12 milliarder i 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip