Irske par gik på rov efter jyske campingvogne

Efter fængslingen af en irsk mand og hans søn, der mistænkes for at have stjålet tre campingvogne i Tjørring nær Herning, har politiet fundet flere stjålne campingvogne med irske beboere.

På en campingplads i Sønder Omme anholdt politiet mandag to irske ægtepar, der boede i campingvogne, som var stjålet i Struer og i Tyskland, oplyser politikommissær Henning Præstegaard, lokalpolitiet i Herning.

Parrene, hvoraf det ene er omkring 60 år og det andet omkring 30 år, er blevet sigtet for hæleri.

- De påstår, at de ikke har stjålet campingvognene. De har oplyst, at de godt vidste, at de var stjålet, men de har ikke ønsket at oplyse, hvem der har stjålet dem, siger Henning Præstegaard.

Yderligere en håndfuld irske statsborgere har lejet sig ind på campingpladsen, men de øvrige er ikke sigtet for noget kriminelt.

De to ægtepar får sandsynligvis en bøde for hæleri, og politiet undersøger desuden hos Udlændingeservice, om de kan udvises af Danmark med indrejseforbud.

Politiet rettede søgelyset mod campingpladsen efter anholdelsen af en 41-årig irsk mand og hans 16-årige søn. De blev anholdt natten til mandag, efter at de havde forsøgt at undslippe politiet i en vild biljagt i en firhjulstrækker med en campingvogn efterspændt.

Biljagten standsede først, da politiet fik spredt sømmåtter ud på kørebanen.

Mandag aften opdagede politiet fra begyndelsen i alt tre biler på udenlandske plader og med campingvogne efterspændt, men to af bilerne smed deres campingvogne og slap væk fra politiet.

Det var i forbindelse med efterforskningen af denne sag, at politiet fik et tip om irerne på campingpladsen i Sønder Omme, der angiveligt opholder sig på ferie i Danmark.

Manden er foreløbig varetægtsfængslet i 14 dage, mens den 16-årige søn mandag blev anbragt på en institution i foreløbig tre døgn.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip