Journalist bag pirat-dokumentar: Gidsel lyver

En norsk-somalisk journalist, som fik adgang til de kaprede søfolk Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, mens de var gidsler hos somaliske pirater, afviser at have overværet trusler og vold mod gidslerne, mens han var i lejren. Det skriver Information.

- Jeg fik lov at filme både Eddy Lopez og de andre gidsler. Jeg spurgte dem direkte, og Eddy Lopez mente, at det var rigtig fint, at jeg var kommet til lejren.

- Og selv om Eddy Lopez nu siger, at han blev slået af piraterne, mens jeg var der, så stemmer det absolut ikke, siger journalisten Abdifitah Gelle til Information.

Det var hans optagelser af gidslerne, der blev brugt i tv-dokumentaren "De danske gidsler - mareridtet i Somalia", som TV 2 sendte umiddelbart efter, at de i alt seks gidsler fra det kaprede skib Leopard var blevet købt fri efter 27 måneders fangenskab.

Fagforbundet Søfartens Ledere har klaget til TV 2 over, at forbundets medlem, Eddy Lopez, mens han var gidsel hos somaliske pirater, blev truet og slået af piraterne, inden han skulle udtale sig til tv-stationen.

Det skete angiveligt for at få Eddy Lopez til at sige, hvad piraterne ønskede. Sagen er nu endt i Pressenævnet.

Men Abdifitah Gelle afviser fuldstændigt, at det har fundet sted i de fire dage, hvor han opholdt sig i piraternes gidsellejr ude i ødemarken.

- Det stemmer absolut ikke. Hvorfor skulle jeg acceptere, at et gidsel, som jeg filmer, er blevet slået? Det er helt umuligt at acceptere, og det passer ikke, siger den norsk-somaliske journalist.

- Jeg er meget overrasket over, hvad Eddy Lopez nu siger i klagen over TV 2, og jeg er chokeret over hans anklager, for de passer ikke, tilføjer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip