K om Nordsø-aftale: Koster tusindvis af job

Regeringens nye togfond kommer til at koste i tusindvis af arbejdspladser på den jyske vestkyst.

Det mener De Konservative, som er rygende uenige i planerne om at hæve beskatningen af en række olieselskaber i Nordsøen, så de fremover kommer til at betale det samme som de tre store selskaber i Dansk Undergrunds Consortium.

Denne manøvre vil øge statens indtægter med 28,5 milliarder frem mod 2040, og pengene skal bruges på hurtigere togforbindelser til danskerne gennem den såkaldte togfond.

- Vi er begejstrede for togplanen. Den vision er vi helt enige i. Men regningen og den måde, som man vil finde pengene på, det er vi lodret imod, siger finansordfører Mike Legarth (K).

- Aftalen om et nyt skattesystem er en skændsel mod de virksomheder, som har investeret i god tro. Det koster tusindvis af arbejdspladser i Danmark. Især på vestkysten, hvor offshore-branchen fylder rigtigt meget.

- Hvis man som en tyv om natten ændrer skattesystemet, så får Danmark et dårligt ry og renommé. Virksomheder bliver påpasselige med at placere investeringer her, når de kan se, at vi ændrer på præmisserne, som man har udbudt til, siger han.

Regeringen landede tirsdag aften en politisk aftale med Enhedslisten og Dansk Folkeparti om at finde de 28,5 milliarder kroner til togplanen. At DF er med, vil gøre det vanskeligt for en eventuel ny borgerlig regering at ændre på aftalen efter et valg.

- Det er ubegribeligt for mig, at Dansk Folkeparti er med i den her aftale, siger Mike Legarth.

- Jeg kan bare sige, at de fejl, som regeringen laver, og dem, som vi kan ændre, dem ændrer vi, når vi kommer til, tilføjer den konservative finansordfører.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip