Kæmpe brand æder 1000 høballer og lastvogne

Politiet vil i morgen sende teknikere til Vendssyssel for at opklare, hvad der antændte en stor brand i en lade ved Dronninglund. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

30 brandfolk har siden de tidlige morgentimer været i gang med at slukke branden i laden på Bolleskovvej ved Dronninglund. Bygningen og 1000 bigballer halm er gået til, og det samme er to lastvogne og en række traktorer og andre landbrugsmaskiner.

Branden blev opdaget kort efter klokken tre natten til søndag, hvor en forbipasserende var inde og vække ejerne af ejendommen, oplyser radiostationen.

Ifølge indsatsleder Klaus Andersen fra Beredskabscenter Brønderslev er ilden under kontrol og bestræbelserne går nu ud på at forhindre spredning af branden til de nærliggende marker med næsten modent korn.

Det er gjort ved at pløje brandbælter i jorden omkring brandstedet, så der kommer ren jord frem, hvor ilden ikke kan passere.

Tdligere på morgenen var flyveild ved at få antændt nabobygninger, blandt andet en lade med 3000 liter diesel, men det blev forhindret af de mange brandfolk, der er kommet fra både Beredskabscenter Brønderselv, Beredskabsstyrelsen i Thisted samt brandvæsenerne i Hals og Sæby.

Indsatsleder Klaus Andersen regner ifølge DR P4 Nordjylland med, at slukningen vil stå på helt frem til mandag formiddag.

 

Dagens Gossip