Kæmpe skovbrand truer kendt skiområde i USA

Omkring 2250 hjem er blevet evakueret nær turistbyerne Hailey og Ketchum i den amerikanske delstat Idaho på grund af en hurtigt voksende skovbrand.

Ilden, der allerede har nedbrændt et område på omkring 37.000 hektar, truer også det kendte skiområde Sun Valley.

Flere hundreder brandfolk kæmper mod flammerne, der nærmer sig en hovedvej, der er den eneste vej ud af bjergdalen, hvor de små byer ligger.

Ilden blev sat i gang af et lynnedslag 7. august og har siden udviklet sig. Branden har opslugt flere bygninger, men ingen har mistet livet. Flere af indbyggerne er dog bekymrede.

- En masse mennesker kigger bare på ilden, og vores kunder taler ikke om andet, siger Alexis Sualez, der arbejder på en kaffebar i Hailey, hvorfra indbyggerne blandt andet kan se, hvordan branden bliver forsøgt slukket fra luften ved hjælp af fly og helikoptere.

Området, der også er kendt som et godt sted at fiske og vandre, har flere kæmpestore ferieboliger, hvor berømtheder som Arnold Schwarzenegger og Tom Hanks har holdt ferier.

De lokale myndigheder i området frygter, at vejrudsigten for den næste tid vil give branden gunstige vilkår. Den står nemlig på varmere temperaturer og kraftig vind.

- Der er helt klart en følelse af angst, siger Bronwyn Nickel, der er talskvinde for Blaine County.

Flere af USA's vestlige stater har de seneste dage været ramt af skovbrande, der er opstået som følge af rekordhøje temperaturer, tørke og stærke vinde.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip