Kæmpebeløb kan spares ved stram SU-regulering

En manøvre med lommeregneren kan hjælpe regeringen til at finde store penge i SU-besparelser.

Hvis politikerne kan finde modet til at stramme op på reguleringen af SU, ligesom det er sket på blandt andet kontanthjælp, så er der store penge at spare.

Ifølge en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er der 1,1 milliarder kroner i vente, hvis SU reguleres som en række andre overførselsindkomster.

- Det er svært at se rationalet i, hvorfor SU skal reguleres med en højere sats end andre overførsler. En "normalisering" af SU-reguleringen vil styrke de offentlige finanser med 400 millioner kroner i 2020 stigende til 700 millioner kroner i 2023, skriver forskningschef Mikkel Baadsgaard i analysen.

I perioden fra 2016 til 2023 er det aftalt, at overførselsindkomster reguleres med cirka 5,1 procent mindre, end der ellers er udsigt til.

En lignende regulering af SU kan skaffe staten lune millioner, som måske kan betyde, at andre SU-områder ikke kommer under sparekniven.

- I forbindelse med en kommende reform af SU-systemet kan det overvejes også at lade SU-modtagere være med til at betale en del af kriseregningen ved at indføre samme mindreregulering af SU-satserne, som er blevet besluttet på de øvrige overførsler, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Dagens Gossip