Karina overlevede 10 døgn i vildmarken takket være hundehvalp: Nu hyldes det umage par med statue

De bevæbnede redningsfolk troede ikke deres egne øjne, da de fandt Karina Chikitova på fire år mellem nogle høje græsstå i den vilde natur.

10 dage tidligere var den lille pige forsvundet fra sin far i den sibiriske ødemark, hvor hun sammen med familiens hundehvalp kæmpede for at holde sig selv i live i de barske omgivelser.

Bevæbnede redningsfolk blev sendt ud i ødemarken i republikken Sakha i det østlige Rusland, hvor ulve og bjørne altid vandrer dominerende rundt i den rå natur, hvor pigen overlevede ved at spise bær og drikke vand fra en bæk.

Om natten lagde hundehvalpen Naida sig helt ind til den lille pige, der på den måde kunne holde kropstemperaturen oppe i den sibiriske kulde.

Læs også: Han har ikke råd til at købe sine hunde tilbage - så siger hun noget, der får tårerne til at strømme

Den trofaste hund blev ved pigen i ni dage, da den her fik færten af familiens hjem, og den efterlod pigen i en græsrede og løb efter hjælp.

Hunden hjalp redningsholdet i den rigtige retning, men på et tidspunkt forsvandt færten af den lille pige.

Heldigvis fandt folkene en række små fodspor ved en flodbred, og de fulgte sporene hen til pigen, der overraskende nok stadig var i live, og som var dækket af en masse myggestik.

- Hvorfor forlod du mig, sagde Karina Chikitova til hunden, da hun fik øje på den pelsklædte ven igen.

Den rørerende fortælling vakte stor opsigt i Rusland forrige sommer, da fortælingen om Karina og den trofaste hund blev dækket massivt af blandt andet The Siberian Times.

Avisen gav pigen tilnavnet Mowgli efter hovedpersonen i Rudyard Kiplongs klassiske børnebog 'Junglebogen' fra 1894, og nu står pigen og hunden Naida klar til at byde de rejsende velkommen i lufthavnen ved en af klodens koldeste byer, Yakutsk. Det skriver engelske The Mirror

Tidligere på ugen har man opsat en bronzestatue af Karina Chikitova – der i dag er seks år gammel – og den tro hund Naida, der i den kølige luft foran lufthavnen kigger trofast op på den sejlivede pige.

Se flere billeder af redningsaktionen og afsløringen af statuen på The Siberian Times' Facebookside:

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Statue unveiled to Mowgli girl and the dog that saved her. Honour in Yakutia to Karina Chikitova, who - at the age of 4...

Opslået af The Siberian Times på 30. december 2015

 

 

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip