A-kasse-boss: Drop strengere krav

Ledige kontanthjælpsmodtagere er ikke de eneste, der fra næste år risikerer at blive straffet økonomisk for ikke at søge job.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser nemlig ikke, at de strengere krav også bliver pålagt modtagere af dagpenge.

Men den udmelding møder skepsis hos Verner Sand Kirk, der er formand for a-kassernes brancheorganisation, Ak-Samvirke.

- Jeg tror ikke, politikerne er klar over, hvor skrappe reglerne allerede er, siger han til Newspaq.

Han peger på, at A-kasserne i dag løbende kontrollerer, om folk søger et passende antal job, som er relevante i forhold til deres faglige baggrund.

Den procedure skal strammes op, når regeringen kommer med et udspil til reform af dagpengesystemet, mener Dansk Folkeparti.

- Jeg hører eksempler på, at a-kasser anbefaler arbejdsløse medlemmer at sige nej tak til arbejde, hvis de i a-kassens øjne får for lille en løn. Det dur jo ikke. Hvis man ikke tager anvist arbejde, skal man sanktioneres for det. Så når vi skal i gang med en reform af dagpengesystemet, skal vi også se på sanktioner til dagpengemodtagere, arbejdsmarkedsordfører hos Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted, til Ugebrevet A4.

Men ifølge Verner Sand Kirk efterlader de nuværende regler ikke meget plads til stramninger.

- Kravene til dagpengemodtagere er ganske skrappe i forvejen, og sanktionerne er voldsomme, hvis du afslår et job eller ikke står til rådighed. Det er faktisk sådan, at du får tre ugers karantæne, hvis du stopper i et job uden grund eller afslår et job. Det svarer altså til en bøde på 10.000 kroner. Det er næsten en dummebøde, påpeger Verner Sand Kirk.

Lige nu er det såkaldte Carsten Koch-udvalg i gang med at gennemgå, hvordan dagpengesystemet kan indrettes mere hensigtsmæssigt.

Dagens Gossip