KL øger beredskabet mod hackere

Kommunernes Landsforenings hjemmeside blev mandag aften lagt totalt ned i over fire timer efter at være spammet af en gruppe, der påstår at være en del af den berømte internationale hackergruppe Anonymous.

Det får nu KL til at forstærke datasikkerheden i den kommende tid. Selvom KL's datafolk var advaret på forhånd via en video på YouTube, kunne de ikke forhindre hackerne i at lægge hjemmesiden ned.

- Vi kunne se, at antallet af forespørgsler steg markant fra klokken 18. Klokken 19 kunne vi ikke modstå presset mere.

- Det stod på til klokken 22, hvor tekniske eksperter konstaterede, at 9000 ud af 10.000 forespørgsler på det tidspunkt kom fra den samme server i Tyskland, siger KL's it-driftsleder Rune Scheye Koop til Ritzau.

Sitet var først i gang omkring klokken 23 og først normalt igen omkring midnat. Det er den største "lammer", KL hidtil har oplevet på it-området.

- Vi har aldrig været udsat for et tilsvarende angreb.

- Men vi er selvfølgelig opmærksomme på, at vi vil være interessante for nogle hackere og i vælten på grund af forskellige aktuelle politiske dagsordener, så vi opretholder normalt altid et højt sikkerhedsniveau, siger Rune Scheye Koop.

- Men efter det her vil vi nu se på allerede i dag, om det er nødvendigt at forbedre sikkerheden yderligere. Og vi opretholder under alle omstændigheder forhøjet beredskab den kommende tid, siger han med henvisning til konflikten mellem KL og lærerne.

For i YouTube-videoen henviser hackerne netop til den aktuelle lærerlockout.

- Det er ikke acceptabelt at lockoute lærerne. De har ikke engang haft mulighed for at forhandle, siger en mekanisk stemme blandt andet i videoen.

Eksperter betvivler dog, at Anonymous, der har været i it-krig med langt vægtigere internationale modstandere end KL, vitterligt vil bruge kræfter på en dansk arbejdskonflikt.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip