Klimaminister stopper store solcelleanlæg

Der er slut med at etablere enorme solcelleanlæg på tagene.

Det fremgår af det ændringsforslag, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) fremsætter tirsdag.

Forslaget er forhandlet færdig med forligspartierne. Det ændrer hans lovforslag om solcelleanlæg, som Folketinget vedtager inden sin sommerferie 28. juni.

Ændringsforslaget skal sikre, at statens støtte til solcelleanlæg ikke bliver langt dyrere end forudsagt i energiforliget mellem alle Folketingets partier undtagen Liberal Alliance.

Forligspartierne har aftalt, at der skal investeres 800 MW solceller indtil 2020. Der er allerede installeret 490 MW i den gamle ordning om solcelleanlæg. Hertil kommer 150 MW i en overgangsordning. Dermed er der i år allerede installeret 640 af 800 MW.

For nylig anslog ministeren, at der i år var installeret 560 MW, fordi ansøgerne har fået lov at opstille anlæg i en overgangsordning. Den kom, da Martin Lidegaard 19. marts i år greb ind for at stoppe den alt for lukrative statsstøtte.

Det er tredje gang han griber ind. I december 2012 måtte klima- og energiministeren ændre den oprindelige ordning, hvor landmænd og andre selvstændige hamstrede enorme solcelleanlæg op til 400 MW, som kunne forbindes i netværk.

For nylig fik han en velvoksen næse - en ordentlig Günther, som Martin Lidegaard selv døbte den - fra Folketingets klima- og energiudvalg. Næsen kom fordi han blev advaret tre gange om sagen af embedsmænd, men ikke greb rettidigt ind og orienterede Folketinget.

Fremover får kun husstande lov at opstille solcelleanlæg. Der resterer 160 MW af 800 MW indtil 2020, fordi der allerede er installeret 640 MW. Der kan installeres 20 MW årligt indtil 2020, har forligspartierne aftalt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip