Kød fra truede hvaler ender i hundekiks

Japanske hunde forkæles med godbidder af kød fra truede hvaler, og det provokerer en japansk ngo.

Tokyo-producenten Michinoku Farm tilbyder godbidder lavet af nordatlantiske finhvaler, hvis kød beskrives som "kaloriefattigt, fedtfattigt og med et højt indhold af protein."

- Den mest sandsynlige årsag til, at butikkerne sælger hvalkødet som hundegodbidder, er, at rige japanere vil vise deres velstand med noget ekstraordinært, siger Nanami Kurasawa, som er direktør for aktivistgruppen Ikan.

Michinoku Farms hjemmeside fortæller, at firmaet også sælger godbidder af hestekød fra Mongoliet og kød fra kænguruer.

Hvalkødet kan købes i tre forskellige pakninger. Den mindst på 60 gram koster 609 yen (35 kroner). Den største på 500 gram koster 3780 yen (215 kroner).

Ikan er en af fire aktivistgrupper, som har underskrevet en pressemeddelelse omkring producentens hvalgodbidder.

- Produktbeskrivelsen viser, at kødet er finhval af islandsk oprindelse. Dets brug som kæledyrsfoder antyder, at nye markeder bliver udforsket, skriver gruppen.

- Island vil fange 180 finhvaler i 2013 til dette eksportmarked, og det får aktivistgrupperne til at stille spørgsmål til den miljømæssige og økonomiske logik i at bruge kød fra en truet art til en producent af hundefoder.

Japanske fiskere benytter selv et hul i de internationale regler til at fange hvaler, idet de kalder det forskning. Island trodser helt forbuddet mod at fange hvaler.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip