Kørte kammerat ihjel i kokainrus

Den 18-årige mand, som sad bag rattet, da en jævnaldrende kammerat blev dræbt i en trafikulykke på motorvejen ved Vemmelev i sidste måned, var ikke bare påvirket af alkohol, men også kokain. Det skriver Sjællandske.

Den 18-årige risikerer nu flere års fængsel. Allerede, da han blev anholdt og siden varetægtsfængslet valgte politiet at sigte ham for uagtsomt manddrab, fordi han i beruset tilstand skulle have kørt op imod 170 kilometer i timen.

- Blodprøven viste imidlertid, at der også var kokain i hans blod.

- Sammen med farten og alkoholpåvirkningen gør det, at han er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, siger Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Sjællandske.

I anklageskriftet er den 18-årige tiltalt for at have kørt bil "efter at have indtaget spiritus i et sådant omfang, at alkoholkoncentrationen i blodet under eller efter kørslen oversteg 0,5 promille".

Men promillen var faktisk lidt over én, oplyser Henrik Holten. Graden af kokainpåvirkning spiller i modsætning til alkohol ikke den store rolle - her opererer retssystemet "blot" med påvirkning eller ej.

Dødsulykken skete 1. september, da den 18-årige fynbo sammen med sin kammerat angiveligt var på vej hjem fra en bytur.

På motorvejen ved Vemmelev på Vestsjælland mistede den 18-årige chauffør herredømmet over bilen, som ramte grøften og endte langt ude på en mark.

Kammeraten på passagersædet blev dræbt på stedet, mens den sigtede chauffør måtte skæres fri. Han slap med et brækket lårben.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip