Krag vil have ens regler for organ-samtaler

Den ulykkelige sag om familien Melchior, der tager stilling til organdonation få dage inden deres kritisk syge datter Carina vågner op i sygehussengen, skal ikke kunne gentage sig.

Historien, der blev vist i DR-dokumentaren: Pigen der ikke ville dø, får nu konsekvenser.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil nu have ens retningslinjer for, hvornår læger bør tage samtalen med de pårørende om organdonation. Det skriver DR Nyheder.

- Jeg vil bede Sundhedsstyrelsen om at sørge for, at der kommer ens retningslinjer på alle hospitaler. Jeg er glad for at Aarhus Universitetshospital har sørget for en procedure, så den ulykkelige sag for familien Melchior ikke kan gentage sig, siger hun.

19-årige Carinas tilstand blev fejlvurderet af lægerne på Aarhus Universitetshospital, og hendes forældre nåede at sige ja til, at hendes organer kunne bruges til organtransplantation.

Men det gik ikke som ventet. Carina vågnede op igen, og efter et intensivt genoptræningsforløb på Hammel Neurocenter bor Carina i dag i en plejebolig. Hun går igen til ridning, og hun gør selv rent på sit værelse.

- Sundhedspersonalet har fejlvurderet Carina og taget samtalen om organdonation med forældrene op på et forkert grundlag. Derfor skal proceduren ændres, så den bliver ens på alle hospitaler, siger Astrid Krag og fastslår:

- Samtalen skal første finde sted, når hjernedøden er indtrådt.

Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, glæder sig over, at sundhedsministeren nu skrider ind overfor problemet.

- Sager af den her slags bør vi ikke have flere af. Hvis folk bliver utrygge og ikke vil sige ja til organdonation, kommer det til at gå ud over de mange, hvis liv afhænger af at få et nyt organ, siger hun til DR Nyheder.

Også Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, savner nationale retningslinjer.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip