Kvinde giver nyre til fremmed: Nu er de forlovet

Du kan godt finde lommetørklædet frem nu.

Historien om Ashley McIntyre og Danny Robinson går lige nu verden rundt som en ægte Valentines-fortælling.

Den amerikanske, unge pige Ashley hørte sidste år om en ung fyr, der desperate havde brug for en ny nyre, hvis han skulle overleve.

- Jeg har ikke nogen magt, penge eller indflydelse, der kan ændre den her mands liv, men jeg har et sundt organ, der måske kan hjælpe ham, tænkte hun, da hun besluttede sig for at gennemgå den omstændige operation og donere sin nyre til den dengang helt fremmede Danny Robinson.

Læs også: Mor i tårer: Finder fantastisk gave, som afdød datter efterlod

Danny var 25 år, men havde gennemgået opslidende dialyser af sine nyre.

Efter mange prøver, der viste, at Ashley var egnet som Dannys donor, og lange snakke med familien om hendes valg, gennemgik Ashley operationen.

Kun en procent af alle nyredonationer kommer fra en donor, der er helt fremmed for patienten. Dertil kommer, at de færeste donorer vælger at donere, når de er levende og ved godt helbred – de fleste donationer kommer med andre ord fra fx trafikuheld eller andre hændelser, hvor donoreren erklæres død, men egnet som donor.

Læs også: Thomas' rørende tak til organdonor: I gav mig livet igen 

Donationen mellem Ashley og Danny forløb perfekt, og oven i de mange følelser, de begge må have tumlet med, opstod der sød musik på sygehusgangene.

I julen gav Danny Ashley derfor en ekstra gave til jul: Han spurgte, om hun ville gifte sig med ham. Svaret var ja, og de to unge mennesker viste sig med andre ord på flere plan at være et perfekt match, siger det lykkelige par.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip