Kvindelig ansat ændrer Facebook i ligestillingens navn: Har du opdaget det?

Har du lagt mærke til, at kvinden er kommet i front på Facebooks venneikon? Og havde du overhovedet opdaget, at hun tidligere stod i skyggen af manden?

Måske ikke. Men det havde Cairtlin Winner, der er designmanager hos Facebook, fortæller hun i et indlæg på Medium.

- Som en kvinde, uddannet på et kvindeuniversitet, var det svært ikke at læse en symbolik ind i det nuværende ikon; kvinden står bogstaveligt talt i skyggen af manden, skriver hun.

Læs også: Vil du stoppe for irriterende spilanmodninger på Facebook: Her er løsningen

Derfor begyndte hun at overveje, hvordan hun kunne friske kvinde-ikonet lidt op. Først fjernede hun den konservative ‘Darth Vader’-agtige hår-hjelm

Dernæst forsøgte hun at lave silhuetterne lige store, men det endte med at ligne et mærkelig to-hovedet uhyre. Derfor endte hun med at placere kvinden forrest - men en smule mindre end manden.

Derudover stillede hun også kvinden forrest i ‘gruppe’-ikonet.

Læs også: Har du slettet venner på Facebook? Nu kan du blive opdaget…

Cairtlin Winner fortæller, at hun generelt er opmærksom på, hvad de forskellige symboler repræsenterer. Især dem, der er nemmest at forholde sig til.

- Er mappen f.eks. det bedste symbol på ‘arbejde’? Hvem går egentlig på arbejde med en mappe, og i hvilken tidsperiode? På hvilke andre måder kan man symbolisere ‘arbejde’, og hvordan kan man få det til at repræsentere flest mennesker på Jorden? spørger hun.

Hun fortæller i øvrigt, at den lille globus, der repræsenterer ‘Notifikationer’ engang kun viste Amerika. Nu findes der både én til os europæerere samt én, hvor Asien er i fokus.

De nye ikoner har eksisteret på Facebook i nogle måneder, men det sociale medie er gået stille med dørene, så måske har du heller ikke set det lille skridt for ligestillingen før nu?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip