Kvote 2-ansøgere får tre ekstra dage

Der er godt nyt til de mange unge, der sidder i sidste øjeblik med ansøgningerne til drømmeuddannelsen gennem kvote 2.

Det er samtidig godt nyt til de mange, der forgæves har forsøgt at aflevere deres kvote 2-ansøgning, siden hjemmesiden optagelse.dk brød sammen torsdag aften.

Den oprindelige ansøgningsfrist for kvote 2-ansøgninger lyder fredag klokken 12, men nu er fristen helt ekstraordinært udskudt til mandag den 18. marts klokken 12, lyder det fra Ministeriet for Børn og Undervisning.

- Det skyldes, at vi har tekniske problemer på optagelse.dk. Vi er i øjeblikket ved at undersøge, hvad problemerne skyldes, siger Aino Olsen, vicedirektør i UNI-C, Styrelsen for IT og Læring under undervisningsministeriet.

- Hele ugen har der været tekniske problemer med optagelse.dk, men det har stået massivt på siden torsdag aften. Det opleves som utilgængelighed for brugerne, og man kan ikke komme på. Det opleves som et nedbrud, siger hun.

Mens de ansatte i UNI-C kæmper for at finde frem til fejlen, venter også et arbejde for at slå fast, om alle ansøgninger er blevet registreret på behørig vis.

- Vi undersøger lige nu, om vi har tabt nogle ansøgninger. Men vi har på nuværende tidspunkt fået flere ansøgninger ind end sidste år, siger Aino Olsen.

Hun oplyser, at der er ekstraordinært åbent på UNI-C's support-linjer weekenden over, så frustrerede eller bekymrede studerende kan få hjælp og vejledning.

Optagelse gennem kvote 2 er for de uddannelsessøgende, som af forskellige grunde ikke kan blive optaget gennem kvote 1 på en videregående uddannelse eller som har brug for at blive vurderet på kvalifikationer ud over eksamensgennemsnittet.

Netop i år har flere universiteter fået lov til at udvide antallet af studerende, der optages gennem kvote 2. Topscorer er Roskilde Universitet, som har reserveret hele 25 procent af studiepladserne til kvote 2.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip