LA: Barfoeds udmelding er plattenslageri

De Konservatives leder, Lars Barfoed, leger med hele den blå bloks mulighed for at genvinde magten efter næste valg med sin udmelding om ikke at medvirke til flere stramninger af udlændingepolitikken.

Det siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- I bedste fald er det en gratis omgang, i værste fald så gentager han stuntet fra broen med Margrethe Vestager i valgkampe, hvor han smed den borgerlige valgsejr over bord, og det risikerer De Konservative at gøre igen, siger han.

Det sker med henvisning til, at Lars Barfoed i den seneste valgkamps hektiske slutfase trykkede hånd med De Radikales leder Margrethe Vestager for at sikre et tættere samarbejde hen over midten af dansk politik.

Lars Barfoed siger onsdag i et interview til Berlingske, at hvis Venstre og Dansk Folkeparti vil fortsætte med at gennemføre udlændingestramninger efter næste valg, så bliver det uden De Konservatives stemmer.

- Hvis De Konservative har tænkt sig at tage en ultimativ position her, så må man håbe, at der kommer et rent VOI-flertal (Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, red.), siger Simon Emil Ammitzbøll og fortsætter:

- Så slipper man for det politiske plattenslageri, som jeg mener, det her er udtryk for.

Ifølge Liberal Alliance er der stadig behov for flere konkrete stramninger af udlændingepolitikken.

- Vi synes, at der i højere grad er behov for at man udviser kriminelle udlændinge fra Danmark, og at man sørger for at lukke af over for dem, der kommer for at nyde godt af de sociale systemer, siger han.

- Så først og fremmeste synes jeg, det er ærgerligt, at De Konservative sætter det så firkantet op og siger, at de ikke vil være med til nogen som helst former for stramninger, lyder det fra Liberal Alliances politiske ordfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip