Læge havde sex med patient for metadon

Gennem syv år fra 2004 undlod en nu 50-årig lægeuddannet mand at give en patient, som han havde et seksuelt forhold til, den relevante behandling og gav ham i stedet omkring 3000 doser af det stærkt vanedannende stof metadon.

Sådan lyder anklagen i sagen, der mandag blev indledt i Københavns Byret. Her står manden tiltalt for "grovere og gentagen forsømmelse og skødesløshed i udøvelsen af sin virksomhed" og for ikke at have ført patientjournal.

Retten nedlagde ved sagens start forbud mod at nævne mandens navn, stilling og bopæl.

Patienten burde have været behandlet med antidepressiv medicin, men fik i stedet metadon.

Den 50-årige nægter sig skyldig og siger, at manden ikke var hans patient.

- Jeg har ikke haft ham i behandling. Han var ikke patient, han var en ven, siger den 50-årige i retten.

Speciallægen erkender at have givet ham 2300 doser metadon, selv om han i sin stilling ikke havde ret til at udskrive det.

- Han henvendte sig privat til mig, fordi han ikke ville have, at hans opiummisbrug kom frem. Jeg opstarter ham med metadon for, at han ikke skulle komme ud i yderligere misbrug, fortæller den tiltalte i retten.

Det var den 50-åriges eks-kæreste, som er psykiater, der bad Sundhedsstyrelsen se nærmere på behandlingen af patienten, og Sundhedsstyrelsen anmeldte efterfølgende sagen til politiet.

Sundhedsstyrelsen kaldte misbrugsbehandlingen ulovlig og yderst kritisabel.

Styrelsen fandt, at det var en skærpende omstændighed, at han havde ordineret afhængighedsskabende lægemidler - metadon - uden kompetence, og at han samtidig havde et seksuelt forhold til patienten.

Anklagemyndigheden kræver ud over fængselsstraf, at den 50-årig fradømmes retten til at udøve lægegerning indtil videre.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip