Læger nægter at være slaver for regionerne

Det er allersidste udvej for de praktiserende læger, når de truer med at lukke alle landets 2100 lægehuse og nægte at behandle patienterne.

Sådan lyder budskabet fra formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), som ligger i konflikt med Danske Regioner om en ny overenskomstaftale.

- Det er så uacceptabelt og rystende, at vi bliver nødt til at reagere. Den eneste reaktionsform er at sige, at på de her vilkår kan vi ikke være praktiserende læger, siger Henrik Dibbern.

Alt tyder på, at regionerne fredag vil opsige den nuværende aftale med lægerne, og ifølge DR Nyheders oplysninger vil regeringen derefter gribe ind i konflikten.

Regeringen vil ifølge DR Nyheder lovgive til regionernes fordel på nogle af de centrale konfliktpunkter.

Det betyder, at lægerne ikke længere har vetoret over placering af lægehuse, der vil være nye krav til åbningstider og tilgængelighed og så skal regionerne have mere kontrol med lægernes arbejde.

Henrik Dibbern forsøger med sin trussel om lukkede lægehuse at få regionerne til forhandlingsbordet.

- Vi vil have indflydelse på vores egen virksomhed. Hvis de laver en opsigelse og en lovgivning, så har de forhindret os i det, og vi bliver en slags hoveriarbejdere for regionerne, siger han.

- I den her situation har vi fået at vide, at vi kun kunne skrive under på regionernes ultimative krav - ellers kunne vi ikke forhandle med dem. Den eneste grund til det er selvfølgelig, at regionerne har haft en aftale med regeringen på forhånd, mener Dibbern.

Den nuværende overenskomstaftale har en opsigelsesfrist på tre måneder og kan derfor først stoppes 1. september.

Henrik Dibbern kan ikke sige præcist, hvornår landets patienter kan risikere at blive nægtet behandling. Men det kan snart ske.

- Hvis et lovindgreb har virkning fra før 1. september og ikke respekterer udløbet af vores aftale, så er jeg overbevist om, at lægehusene lukker før 1. september, siger Henrik Dibbern.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip