Læger Uden Grænser: Gode intentioner gør det ikke alene

Den kedelige kendsgerning rokker Læger Uden Grænser nu ved, fordi man som organisation, er helt afhængige af, at de gode intentioner omsættes i handling. Eller sagt på en anden måde: Handling er livsnødvendigt for mange af organistaionens patienter.

- En meget stor del af den danske befolkning har stor tillid til det arbejde, vi udfører i Læger uden Grænser. Vi har over 65.000 fans på Facebook, derudover er vi blandt de organisationer i Danmark, som har den største troværdighed set i forhold til danskernes kendskab til os. Hele 41 procent af de danskere, der kender os siger endda, at de gerne vil støtte os og vores arbejde, når de får chance, lyder det fra Læger Uden Grænser.

Alt det er organisationen naturligvis meget glade for og stolte over. Desværre er andelen af danskere, der omsætter intentionerne til handling forsvindende lille – Godt 1 % får gjort noget ved deres gode intentioner.

- Derfor sætter vi i Læger uden Grænser nu handling på dagsordenen – vi opfordrer danskerne til at tage stilling til, om deres gode intentioner om støtte til os skal have det sidste, afgørende skub – og blive til handling. Til gavn for de mange patienter, som behøver hjælp.

- Der er lige nu hundredetusindvis af mennesker, hvis liv afhænger af Læger uden Grænsers tilstedeværelse i deres land, landsby, eller den flygtningelejr, hvor de opholder sig. Vi er også til stede der, hvor der ikke er tv-kameraer, og de steder, som aviserne ikke skriver om. Det kan lyde hårdt, men det, som kan redde liv er i første omgang penge – som kan bruges til medicin, operationsudstyr, senge og lønninger, siger fundraisingdirektør i Læger uden Grænser, Anne Larsen, og tilføjer:

- Vi synes selv, vi er gode til at passe på de mange penge, vi får, men desværre bliver der ikke færre mennesker i verden, som har brug for hjælp, behandling og lindring. Derfor kalder vi på handling frem for gode intentioner”

Læger uden Grænser kalder på handling via TV og web samt i udvalgte postkasser. Håbet er, at Danmark vil møde opfordringen om at gøre ’jeg vil gerne hjælpe’ til handling.

 

Filmene om de gode intentioner kan ses her.

Denne artikel er leveret i samarbejde med Læger Uden Grænser.

Dagens Gossip